'Ik werd een feestbeest genoemd, maar die Engelsen waren nog gekker'

'Ik werd een feestbeest genoemd, maar die Engelsen waren nog gekker'

16-11-2017 19:31
4

Bijna tien jaar geleden werd Robinho als grote vedette binnengehaald bij Manchester City, dat toen pas net door oliemagnaten was overgenomen. De inmiddels 33-jarige Braziliaanse vleugelaanvaller blikt in gesprek met The Daily Mail terug op zijn tijd bij The Citizens.

"Toen ik daar aankwam, werd Manchester City niet serieus genomen door de buitenwereld. Maar Micah Richards vertelde mij dat ze in opkomst waren", laat het voormalige wonderkind weten. "Ik heb een paar keer met de eigenaar Sheikh Mansour gesproken. Hij vertelde me dat hij ook Kaka en Lionel Messi wilde halen. Bij Kaka zijn ze zelfs nog dichtbij gekomen."

Wedden

Meer odds

Robinho heeft weinig sportieve successen kunnen boeken in Manchester en was na twee seizoenen alweer weg. Desondanks bewaart hij goede herinneringen aan zijn verblijf in Engeland. "Ik hield van Manchester, vooral van de discotheken haha. Ik had de reputatie van een feestbeest en ik vond het inderdaad leuk om uit te gaan. Maar de Engelsen waren nog gekker dan de Brazilianen! Joe Hart, Micah Richards, Shaun Wright-Phillips... Zij gingen altijd uit."