NAC-doelman tekent voor liefst vijf seizoenen: 'Talent, ambitie en werklust'

NAC-doelman tekent voor liefst vijf seizoenen: 'Talent, ambitie en werklust'

16-11-2017 19:43
4

NAC Breda heeft zich voor de komende jaren verzekerd van de diensten van Karol Niemczycki, zo heeft de club donderdag via de officiële kanalen gemeld. De achttienjarige doelman uit Polen heeft zijn eerste profcontract in het Rat Verlegh Stadion getekend, dat hem liefst vijf seizoenen lang in Breda houdt.

Technisch directeur Hans Smulders is tevreden met de deal. "We hebben Karol in februari naar Breda gehaald met de gedachte om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij zal zijn wedstrijden voorlopig bij O19 blijven spelen en daarnaast het dagprogramma van onze selectie in Zundert volgen. Hij heeft het talent, de ambitie en de werklust om een zeer goede keeper te worden en wij hebben de overtuiging dat hij op termijn onder de lat komt te staan in het eerste elftal. Samen met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar gaan we hard aan de slag om er alles uit te halen."

De jonge Pool geldt officieel als vierde keeper van NAC. Niemczycki heeft momenteel Andries Noppert, Mark Birighitti en Nigel Bertrams voor zich. Noppert begon als eerste doelman aan het seizoen, maar moest al snel plaatsmaken voor Birighitti.