Kan me nog herinneren dat hij vroeg of hij naar Ajax of Barcelona moest gaan

"Kan me nog herinneren dat hij vroeg of hij naar Ajax of Barcelona moest gaan"

16-11-2017 23:30
42

Juan Carlos Osorio ontdekte Davinson Sánchez op zeventienjarige leeftijd. De huidige bondscoach van Mexico zag de Colombiaan spelen tijdens een potje voetbal en was direct onder de indruk. Osorio is niet verrast dat Sánchez zich zo snel heeft ontwikkeld.

"Aan het einde van de dag vroeg ik of hij naar Nacional wilde komen", zegt Osorio tegen Sky Sports. "Hij was toen zeventien. Het enige was dat hij op dat moment als centrale middenvelder speelde. Ik zei tegen hem: ik zie dat je de kwaliteiten hebt om als centrale verdediger te spelen. Hij ging de uitdaging aan en ging mee naar Medellín, waar hij twee jaar meetrainde en zijn debuut maakte op zijn negentiende."

Vanaf dat moment kwam de ontwikkeling van Sánchez in een stroomversnelling terecht. Hij verliet Nacional voor Ajax. "Ik kan me nog herinneren dat hij vroeg of hij naar Ajax of FC Barcelona moest gaan, dat ook interesse had. Ik dacht dat het het beste was als hij gewoon zou spelen. Bij Barcelona zou hij bankzitter zijn. Toen besloot hij naar Nederland te gaan. Hij speelde een erg goed seizoen, waarna Tottenham met hem aan de haal ging."

Osorio vraagt zich af of Sánchez nóg een stapje hoger kan. "Hij zit al bij een topclub en ik denk dat de toekomst volledig in zijn handen ligt. Gezien zijn leeftijd ziet zijn toekomst er goed uit, hij kan op een enorm hoog niveau spelen."