Ik vind het heel erg dat Feyenoord er geen enkel moment stil bij heeft gestaan

"Ik vind het heel erg dat Feyenoord er geen enkel moment stil bij heeft gestaan"

16-11-2017 23:46
36

Patrick Lodewijks vindt het jammer dat hij nooit fatsoenlijk afscheid heeft kunnen nemen van de Feyenoord-supporters die hem hebben gesteund na het plotselinge overlijden van zijn vrouw Yvonne. Een verzoek van de keeperstrainer werd door technisch directeur Martin van Geel van tafel geveegd.

Lodewijks werd uitgenodigd om de wedstrijd Feyenoord-PSV te bezoeken. Een afscheid op het veld zat er echter niet in. "Ik kreeg te horen dat ik wel welkom was om naar de wedstrijd te komen, maar dat er geen afscheid van mij werd genomen op het veld, omdat dat het te veel impact zou hebben op de spelers en het publiek en de sfeer in het stadion", zegt hij tegen Helden.

"Feyenoord kon voor het eerst in lange tijd kampioen worden en niets mocht dat grote doel in de weg staan. Dat was een besluit, zoals technisch directeur Martin van Geel tegen mij zei, van de directie en technische staf. Ik vind het heel erg dat Feyenoord er geen enkel moment stil bij heeft gestaan wat het voor mij betekende de supporters te kunnen bedanken na alles wat ze voor ons hadden gedaan", vervolgt Lodewijks. "Ze hebben het niet meegemaakt, denk ik dan altijd maar, dus ze weten niet hoe het voelt."

Lodewijks nam tevergeefs nog contact op met de club. "Ik heb een mail gestuurd met op het einde: Voel niet de verplichting om hierop te reageren. Ik heb ook nooit antwoord gekregen. Waarom ik dit per se wil zeggen is omdat ik van meerdere kanten signalen krijg dat mensen het gevoel hebben dat ik bij Feyenoord met de noorderzon ben vertrokken, dat ik alles wat ze voor me hebben gedaan maar voor lief heb genomen. Ik merk dat ik er nog steeds last van heb dat ik geen afscheid heb kunnen nemen."