'Hij zei: jaartje bijgetekend jongens. Toen was ik er klaar mee bij Feyenoord'

'Hij zei: jaartje bijgetekend jongens. Toen was ik er klaar mee bij Feyenoord'

17-11-2017 07:08
5

Ruud Vormer lacht nu om de situatie van drie jaar geleden bij Feyenoord, maar toen frustreerde het hem enorm. Jordy Clasie hield hem op de bank in Rotterdam-Zuid. Het nieuws dat Clasie had verlengd bij Feyenoord, zorgde bij Vormer voor het besef dat hij weg moest.

Eind augustus verlengde de middenvelder van Club Brugge met één jaar, nadat hij op het WK in Brazilië actief was. "Hij kwam binnen en zei: jaartje bijgetekend, jongens!", herinnert Vormer zich in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat was het moment om te vertrekken, ik was er klaar mee. Op 1 september zat ik bij Club Brugge."

De twee spelen nu samen bij de Belgische topclub. Hoewel Vormer goed presteert bij Brugge, komt hij niet in aanmerking voor een plekje bij het Nederlands elftal. Dat zorgde voor irritatie bij hem, maar nu niet meer. Hij noemt het een afgesloten hoofdstuk. Clasie neemt het voor Vormer op. "Hij is zeker weten goed genoeg voor het Nederlands elftal. Het is duidelijk dat deze competitie helaas niet serieus genoeg wordt genomen."

Clasie wordt door Southampton verhuurd aan Club Brugge, maar heeft in België geen basisplaats. "Claas is een echte nummer 6, ik sta hier wat meer naar voren. Die kleine moet hard werken en wachten op zijn kans, maar het gaat hem wel lukken. Hij is een vechter", zegt Vormer.