Ronaldo ambitieus: Ik wil zeven kinderen en net zoveel Gouden Ballen

Ronaldo ambitieus: "Ik wil zeven kinderen en net zoveel Gouden Ballen"

17-11-2017 08:12
13

Cristiano Ronaldo is naar eigen zeggen niet meer zo veel bezig met individuele prijzen. Toch heeft de 32-jarige sterspeler van Real Madrid een duidelijke ambitie: hij wil nog drie keer de Gouden Bal winnen.

"Ik ben er niet meer zo mee bezig. Ik word straks ook al 33 jaar, mijn wereld draait niet alleen om voetbal. Er zijn ook andere belangrijke zaken", doelt Ronaldo in gesprek met L'Equipe onder meer op zijn gezinsleven. "Wat de Gouden Bal betreft: ik weet dat er momenteel nog wordt gestemd. Ik heb vertrouwen in een zege, maar ik maak me er niet druk om."

"Uiteraard wil ik graag winnen, een vijfde Gouden Bal zou heel veel betekenen voor me", vervolgt Ronaldo. "Ik wil zeven kinderen en net zoveel Gouden Ballen winnen. Zolang ik actief ben, wil ik zoveel mogelijk winnen." De Gouden Bal wordt op 7 december uitgereikt door France Football. Eerder dit jaar werd de Portugees al gekroond tot FIFA Speler van het Jaar.

De start van het nieuwe seizoen is echter teleurstellend voor Real en Ronaldo. Hij scoorde pas een keer in zeven competitieduels. "Ik word gezien als een doelpuntenmachine. Als ik even niet scoor maar wel goed speel, dan heeft niemand het erover. Ik word alleen afgerekend op mijn doelpunten. Daarom wil ik ook niet alles meekrijgen van wat er over mij wordt gezegd of geschreven."