Moet je dan voor, ik noem maar wat, 30.000 euro meer naar het Noorden verhuizen?

"Moet je dan voor, ik noem maar wat, 30.000 euro meer naar het Noorden verhuizen?"

17-11-2017 10:52
27

PEC Zwolle is fantastisch aan het seizoen begonnen en wordt al voorzichtig met Leicester City vergeleken. De routiniers Bram van Polen en Diederik Boer vinden het echter nog veel te vroeg voor die vergelijking.

"Dat gaat hier niet gebeuren", laat Boer weten aan NRC Handelsblad. De doelman geldt samen met Van Polen als cultuurbewaker in de Overijsselse hoofdstad. "Wij bepalen voor een groot deel de sfeer en hoe de normen en waarden hier zijn", vult Van Polen aan. "Als wij allebei stoppen, ben ik benieuwd hoe dat gaat."

Van Polen speelt al ruim tien jaar voor PEC en denkt niet dat daar ooit nog verandering in komt. "Bij Diederik was het fantastisch, nog even een keer naar Ajax. Dat is mooi, de echte top. Een stap naar Heerenveen, Utrecht, Vitesse; ik zou dat niet meer doen." Boer denkt er ook zo over. "Je moet niet vergeten dat de begroting hier is gestegen (11,7 miljoen voor dit seizoen, salarisplafond van zo’n 200.000 euro, red). Moet je dan voor, ik noem maar wat, 30.000 euro meer naar het Noorden verhuizen?"