Mijn knie is een soort vriendin geworden. Ik denk constant aan haar

"Mijn knie is een soort vriendin geworden. Ik denk constant aan haar"

17-11-2017 12:03
7

NAC-middenvelder Olivier Rommens is met een zware revalidatie bezig. De 22-jarige Belg scheurde tijdens een oefenwedstrijd in augustus zijn kruisband af en kan de rest van het seizoen zo goed als zeker vergeten, maar blijft strijdbaar.

"Ik voelde een pijnscheut, maar hoorde geen krak en heb een halfuur doorgespeeld. Toen het niet meer ging, ben ik eruit gegaan. Een dag later kreeg ik het slechte nieuws te horen", blikt Rommens terug in gesprek met BN De Stem. De Belg besloot echter niet bij de pakken neer te zitten. "Wat ga ik doen, heb ik mezelf afgevraagd, want dat ik een hele tijd niet ging voetballen, was duidelijk. Ga ik thuis zitten, in de bank ploffen, tv kijken en FIFA spelen? Of ga ik bij iets bijleren en mezelf doorontwikkelen op andere vlakken buiten het voetbal?"

Rommens heeft inmiddels een bijzondere band opgebouwd met zijn knie. "Ze is een soort vriendin geworden. Ik denk constant aan haar, ik draag er continu zorg voor. Altijd ben ik met de knie bezig. Bij het minste dat ik voel of bij een foute beweging, voel ik meteen aan de knie." De middenvelder probeert echter om terug te keren, met behulp van de Indiase goeroe Deepak Chopra. "Het boek geeft mij mentale kracht. De belangrijkste les is: laat het gebeuren, het komt zoals het komt. Leg jezelf en de knie geen druk op."