El Ghazi laat zich zien bij Lille: Fransen weg uit Ligue 1-kelder

El Ghazi laat zich zien bij Lille: Fransen weg uit Ligue 1-kelder

17-11-2017 21:25
8

Anwar El Ghazi heeft vrijdagavond een grote rol gespeeld bij de 3-1 overwinning van OSC Lille op Saint-Étienne. De oud-Ajacied leverde twee assists af. Dankzij de overwinning zijn de degradatieproblemen van Lille iets kleiner geworden.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond de ploeg van Marcelo Bielsa op de negentiende plaats in de Ligue 1. Op 6 augustus werd er voor het laatst een competitieduel gewonnen. Vrijdagavond liep het goed bij Lille, dat na twintig minuten spelen op voorsprong kwam via Nicolas Pépé, die raak kopte uit een voorzet op maat van El Ghazi.

Na de 1-1 van Saint-Étienne toonde Lille veerkracht en kwam het twintig minuten voor tijd weer op voorsprong via Thiago Mendes. De beslissing kwam van Ezequiel Ponce, die de 3-1 maakte na goed terugleggen van El Ghazi. De problemen zijn ondanks de overwinning nog niet verdwenen voor Lille, dat van de negentiende naar de zestiende plaats is geklommen. El Ghazi heeft dit seizoen inmiddels één goal en drie assists op zijn naam staan na twaalf competitieduels.