Geblunder wordt Dortmund en Bosz fataal: al vijf duels zonder overwinning

17-11-2017 22:26
62

Peter Bosz zakt verder weg in het moeras met Borussia Dortmund. De Duitse grootmacht verloor vrijdagavond ook van VfB Stuttgart en heeft nu al vijf duels op rij niet gewonnen.

Dortmund, dat aantrad zonder Pierre-Emerick Aubameyang, die uit de selectie is gezet, moest al snel in de achtervolging vanwege de vroege treffer van Stuttgart. Chadrac Akolo profiteerde van enorm geblunder in de defensie van Dortmund, waarbij doelman Roman Bürki er niet goed uitzag. Dortmund mag van geluk spreken dat het vlak daarna niet tegen een grotere achterstand aankeek. Vlak voor rust kwam Bosz op gelijke hoogte via een strafschop. Andre Schurrle faalde vanaf elf meter, maar de rebound werd benut door Maximilian Philipp.

Vlak na de rust kreeg Dortmund met precies hetzelfde scenario te maken als in de eerste helft. BVB keek zes minuten in de tweede helft tegen een 2-1 achterstand aan dankzij een goede goal van Josip Brekalo. Bosz moest wat proberen, maar hij zag dat zijn elftal niet bij machte was om de gelijkmaker te forceren. De 2-1 bleef op het bord staan, waardoor Dortmund al vijf competitieduels zonder overwinning is. De Duitsers kregen in de laatste vijf duels maar liefst veertien tegengoals. Vorig seizoen waren dat er in totaal veertig.