Regelmatig irritaties bij Ajax: Soms word ik daar wel moe van ja

Regelmatig irritaties bij Ajax: "Soms word ik daar wel moe van ja"

17-11-2017 23:17
16

Matthijs de Ligt heeft liever niet meer dat mensen zijn leeftijd aanhalen als de Ajax-verdediger een fout maakt. Hij wil beoordeeld worden als speler van Ajax, niet als jongeling.

"Soms word ik daar wel moe van ja. Je moet beoordeeld worden als basisspeler van Ajax. Dan moet leeftijd niet uitmaken", zegt De Ligt bij Ajax Inside van Ziggo Sport. "Ik leer daar van. Niemand is foutloos en als je een fout maakt moet je zorgen dat het de volgende keer niet meer gebeurt. Daar probeer ik van te leren door het er ook met andere mensen over te hebben."

De Ligt wordt in verband gebracht met diverse topclubs, waaronder FC Barcelona. Hij blijft er rustig onder. "Ik krijg het hier en daar te horen. Vrienden lezen het. Ik kreeg een appje: wat is dit nou? Dat soort dingen. Dat is wel grappig. Of ik het moeilijk vind om m'n hoofd koel te houden? Het is mooi dat je in verband wordt gebracht met dat soort clubs, maar het zijn geruchten. Er is nog niets gemeld."

Vertrekken is op dit moment geen optie voor De Ligt. "Op dit moment zit ik goed bij Ajax en ben ik tevreden. Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig. Als ik het gevoel heb dat ik weinig te leren heb, heb ik een voldaan gevoel. Ik heb nog genoeg te leren."