WK lonkt voor FC Utrecht-duo: Ik ga er zeker voor om erbij te zijn

WK lonkt voor FC Utrecht-duo: "Ik ga er zeker voor om erbij te zijn"

18-11-2017 10:30
3

FC Utrecht-middenvelders Yassin Ayoub en Zakaria Labyad zijn mogelijk op het WK van 2018 te bewonderen. Het tweetal was niet van de partij toen Marokko zich voor het toernooi plaatste, maar heeft goede hoop op een uitnodiging voor de Leeuwen van de Atlas.

Labyad heeft de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust vanuit huis bekeken. "Ik heb er met enorme trots naar gekeken. Maar ook met een lekker, mooi en spannend gevoel", laat hij weten aan De Telegraaf. "Hiervoor heb ik altijd erbij gezeten en heel wat interlands gespeeld. Op mijn zeventiende heb ik al mijn debuut gemaakt. Mijn nadeel was dat ik niet speelde bij mijn club toen deze bondscoach werd aangesteld. Maar nu speel ik alweer meer dan een half jaar. Ik ga er zeker voor om erbij te zijn op het WK."

Ayoub zat op de bank toen Marokko eind mei tegen Nederland oefende, maar moet zijn interlanddebuut nog maken. "Ik heb daarna nog contact gehad met de bondscoach en die heeft aangegeven dat ik op deze voet moet doorgaan. Het WK is een heel mooi doel. Ik heb eerder jeugdinterlands voor Nederland gespeeld, maar ik heb de keuze voor Marokko gemaakt. Het voelt heel goed en de sfeer in de selectie is geweldig. We gaan als broers met elkaar om."