El Ahmadi over Marokkaanse relschoppers: Kunt zeggen: Dat zijn er maar een paar

El Ahmadi over Marokkaanse relschoppers: "Kunt zeggen: Dat zijn er maar een paar"

Gepubliceerd: zaterdag 18 november 2017 om 10:59za 18-11-2017 om 10:59

Karim El Ahmadi staat op 33-jarige leeftijd aan de vooravond van zijn WK-debuut. De aanvoerder van Feyenoord kwalificeerde zich deze week met Marokko voor het eindtoernooi, dat in 2018 plaatsvindt in Rusland.

"Marokko was heel lang zoals Feyenoord zelf lange tijd was. Het was te vaak: net niet", aldus een glunderende El Ahmadi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar in 2017 hebben we het allemaal kunnen veranderen. De landstitel met mijn club, een ticket voor het WK met mijn land. Wat een jaar. De titel werd in Rotterdam groots gevierd en ook Marokko stond op zijn kop de afgelopen dagen."

"Het is ook jammer dat ik het allemaal last minute in mijn loopbaan moet meemaken", vervolgt de Feyenoord-captain. "Als ik deze successen had meegemaakt als jonge speler, die ervaring, dan had het sneller kunnen gaan in mijn carrière. Daarom is het ook zo mooi voor Sofyan Amrabat. Zo jong nog en straks al zoveel meegemaakt."

Desondanks heeft El Ahmadi een bittere nasmaak overgehouden aan de kwalificatie. In België en Nederland gingen sommige Marokkaanse fans de straat op om te rellen. "Jammer dat het hier en daar toch ook fout gaat. Je kunt zeggen: Dat zijn er maar een paar. Het is wel gebeurd. Net als toen we hier in 2007 in Tilburg met Jong Marokko oefenden tegen Jong Oranje. Die partij wonnen we met 0-2, maar er kwamen voortdurend supporters het veld op. Niemand had het na afloop nog over onze overwinning. Dat je blij bent, snap ik heel goed. Dat ben ik nu ook. Maar je moet je normaal blijven gedragen.''

Poll

Gaat Marokko hoge ogen gooien tijdens het WK?

(684 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws