Ik voel me in Tilburg veel beter dan bij Villarreal en Real Madrid

"Ik voel me in Tilburg veel beter dan bij Villarreal en Real Madrid"

18-11-2017 12:54
5

De mogelijke vondst van een tumor op zijn teelbal en de daaropvolgende operatie heeft het leven van Willem II-spits Fran Sol voor eeuwig veranderd. De Spanjaard leefde 'tussen een beetje hoop en heel veel vrees'.

"Je weet niet wat je boven het hoofd hangt. Een maand, twee maanden, een jaar niet voetballen? Is herstel mogelijk?", zegt Sol in het Algemeen Dagblad. Ook in De Telegraaf komt hij aan het woord: "De dokter liet weten dat er na zoiets in slechts tien procent van de gevallen niets meer aan de hand is. Daar hoor ik bij, ik ben zo lucky. De opluchting toen was echt niet normaal. Nu is er niets meer. De dokter vertelde dat ik me geen zorgen hoef te maken."

Wedden

Meer odds

Na de vondst van de tumor speelde Sol toch nog het bekerduel met sc Heerenveen. Ik ging die wedstrijd in met het idee dat het misschien de laatste van mijn leven zou zijn", aldus de spits in het AD. Daarna bracht Willem II het nieuws naar buiten. "Ik weet dat de voetbalwereld heel gesloten is, maar zo ben ik niet. Ik wilde dat de mensen op de hoogte waren om te voorkomen dat ze zouden speculeren. Een voetballer is een publiek figuur, in goede en slechte tijden. Dit hoort bij het vak."

Sol heeft veel steun gehad aan de fans. "Dan vloeit de kracht die ze me de afgelopen periode gaven, weer in mijn lichaam. Ik ga er alles aan doen om als een beter mens en een betere voetballer uit deze situatie te komen. Dat ben ik iedereen wel verplicht", aldus de spits. "Ik voel me in Tilburg veel beter dan bij mijn vorige clubs, veel beter dan bij Villarreal en Real Madrid, waar het er professioneel en kil aan toegaat."