Sterk Arsenal klaart de klus al voor rust en deelt tik uit aan aartsrivaal Spurs

Sterk Arsenal klaart de klus al voor rust en deelt tik uit aan aartsrivaal Spurs

18-11-2017 15:21
20

In de strijd om de bovenste plaatsen in de Premier League heeft Arsenal goede zaken gedaan tegen Tottenham Hotspur. De aartsrivaal uit Noord-Londen werd zaterdagmiddag met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft. 

Voor aanvang van de Londense derby stond Spurs vier punten voor op The Gunners. De formatie van manager Arsène Wenger wist dus dat het móest winnen. Voor de pauze was Arsenal de bovenliggende partij. De openingstreffer van Shkodran Mustafi in de 36e minuut ontstond met wat hulp van scheidsrechter Mike Dean, want de arbiter besloot een vrije trap toe te kennen na een prima ingreep van Davinson Sánchez op naamgenoot Alexis. Özil slingerde de bal voor en Mustafi klopte Jan Vertonghen in de lucht: 1-0. 

Vijf minuten later werd het zelfs 2-0. Spits Alexandre Lacazette werd vrijgespeeld op rechts en gaf de bal voor op Alexis. Met enige fortuin wist de Chileense sterspeler van dichtbij de bal in het dak van het doel te prikken. 

Tottenham kon slechts enkele speldenprikjes uitdelen. Christian Eriksen raakte de paal met een schot en topscorer Harry Kane zag een inzet gekeerd worden door Petr Cech. Na de pauze zakte Arsenal in en mocht Spurs het spel maken, maar de ploeg van manager Mauricio Pochettino slaagde er amper in om gevaarlijk te worden. Eric Dier was nog dichtbij de 2-1. Cech redde knap op zijn kopbal. Aan de andere kant van het veld had Alexis de 3-0 op zijn voet. Er werd echter niet meer gescoord.

Door de zege van Arsenal hebben The Gunners nu 22 punten uit 12 duels. Tottenham heeft 23 punten. Koploper Manchester City (uit tegen Leicester City), Manchester United (uit tegen Newcastle United), Chelsea (uit tegen West Bromwich Albion) en Liverpool (thuis tegen Southampton) komen zaterdag ook allemaal in actie.