Ajax werkt aan zelfvertrouwen én doelsaldo: ongekende achtklapper in Breda

18-11-2017 22:33
76

Ajax heeft zaterdagavond een ongekende overwinning geboekt op NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion werd het liefst 8-0 (!) voor de Amsterdammers. Dat is de grootste uitzege ooit voor de club. Donny van de Beek tekende voor drie treffers, Matthijs de Ligt maakte er twee.

Haast onwerkelijk was het, hoe makkelijk Ajax op bezoek bij een schandalig zwak NAC kon voetballen en scoren. Na 13 minuten viel de eerste treffer. De Ligt kopte een corner simpel binnen. Vijf minuten later maakte Van de Beek zijn eerste van de avond. Amper tien minuten later stond het 0-3. Een schot van Van de Beek werd van richting veranderd, NAC-goalie Mark Birighitti was kansloos.

Ajax liep voor rust uit naar 0-5. Na een individuele actie kreeg David Neres de bal ietwat gelukkig mee via een verdediger van NAC. Het was voor de Braziliaan vervolgens een koud kunstje om af te werken. Uit een vrije trap van Hakim Ziyech maakte De Ligt daarna de vijfde goal van de avond.

Na rust bleef het vrij lang 0-5. NAC wilde de schade beperken, Ajax schakelde een paar tandjes terug. Nadat trainer Marcel Keizer Frenkie de Jong en Klaas-Jan Huntelaar in de ploeg had gebracht, kregen de gasten de smaak toch weer te pakken. Lasse Schöne schoot de 0-6 binnen vanaf de penaltystip en in de 73e minuut was het Huntelaar die de trekker overhaalde. Twee minuten later schoot Van de Beek met links zijn derde van de avond binnen.

Vanuit het uitvak klonk er massaal 'tien, tien, tien', maar de Amsterdammers kwamen niet verder dan acht treffers. Ajax heeft nu 25 punten, vijf minder dan koploper PSV. De Eindhovenaren gaan zondagmiddag op bezoek bij nummer drie PEC.