Ajax-uitblinker was 'extra gretig' in Breda: Dat was een teleurstelling

Ajax-uitblinker was 'extra gretig' in Breda: "Dat was een teleurstelling"

18-11-2017 22:48
8

Liefst drie doelpunten wist Donny van de Beek zaterdagavond te maken. Zijn Ajax boekte in Breda een historische overwinning op NAC: 0-8. Voor de camera van FOX Sports gaf Van de Beek na afloop toe dat hij extra gemotiveerd was in het Rat Verlegh Stadion. 

"Ik was natuurlijk wel extra gretig vandaag. Tegen FC Utrecht zat ik op de bank, dat was een teleurstelling. Maar we gaan door en ik wil gewoon mijn voeten laten spreken". aldus de kersvers Oranje-international. "Toen het 0-2 werd, dacht ik: als we nu even doorzetten, kan het weleens een grote uitslag worden. Ik moet zeggen dat we ook echt door bleven drukken, dat is wel een compliment waard."

Na 35 minuten stond het al 0-5 in Breda. Daarna stokte de teller, maar na een uur wisselde trainer Marcel Keizer en dat zorgde voor nieuwe impulsen, merkte ook Van de Beek. "Met Frenkie de Jong kwam er een extra middenvelder bij, dat moesten we ook testen, dat ging goed.

Van de Beek is blij met de rentree van Daley Sinkgraven. De linksback stond tegen NAC in de basis. "Hij heeft veel kwaliteiten. Vooral in het voetballende gedeelte is hij gewoon heel goed en dat is altijd lekker om erbij te hebben."

Lees ook: Ajax walst over NAC heen en scoort acht keer op krankzinnige avond in Breda