Gefrustreerde Jörgensen: Magie bestaat niet in het voetbal

Gefrustreerde Jörgensen: "Magie bestaat niet in het voetbal"

18-11-2017 23:52
18

Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen is de wanhoop nabij. Zijn club slaagde er zaterdagavond wéér niet in om in De Kuip te winnen. Tegen VVV-Venlo werd het 1-1. Het maken van doelpunten is het grote probleem voor de regerend kampioen.

"Op het moment gaat het niet zoals we zouden willen. Het is frustrerend, maar we zijn niet de eerste club in de wereld die door zo'n periode gaat. Als we kansen blijven creëren, gaan ze er vanzelf in", aldus de Deense aanvaller voor de camera van de NOS"Maar het is niet alleen dat. We geven ook te gemakkelijk goals weg. We moeten dus zowel voor- als achterin werken aan ons spel."

Of Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zijn aanpak en tactiek rigoureus moet gaan aanpassen? Jörgensen betwijfelt het. "Voor dit soort situaties bestaat er geen geheim recept. We moeten zo doorgaan, stabieler worden en goed naar onszelf kijken om te zien wat elk individu beter kan doen. Magie bestaat niet in het voetbal."

Feyenoord staat na twaalf gespeelde duels al elf punten achter op PSV. De koploper komt zondag in actie tegen PEC Zwolle. 

Lees ook: Feyenoord verslikt zich in ingestudeerde VVV-corner en verliest weer punten