Verrassend transfergerucht: Guardiola heeft Nederlandse linksback op de korrel

Verrassend transfergerucht: Guardiola heeft Nederlandse linksback op de korrel

19-11-2017 00:05
18

Een opvallend transfergerucht uit Engeland. Volgens boulevardkrant The Sun staat Patrick van Aanholt (Crystal Palace) op het verlanglijstje van Manchester City. Manager Pep Guardiola wil in januari een extra linksback toevoegen aan zijn peperdure selectie. 

Topaankoop Benjamin Mendy raakte in september geblesseerd en komt dit seizoen niet meer in actie. De laatste weken gebruikt Guardiola regelmatig Fabian Delph als stand-in op de linksbackpositie. Hij is van nature echter een middenvelder. Daarom wil de trainer van de Premier League-koploper in januari een nieuwe back aantrekken. 

The Sun meldt dat Van Aanholt (27) een van de kandidaten is in het Etihad Stadium. In januari 2017 maakte de oud-speler van onder meer Chelsea en Vitesse voor 14 miljoen euro de overstap van Sunderland naar Palace. Daar heeft hij momenteel geen vaste basisplaats.

Manager Roy Hodgson zou daarom bereid zijn om tijdens de winterse transferwindow te cashen voor Van Aanholt. Mogelijk neemt Palace genoeg met het bedrag dat het zelf een jaar eerder betaalde voor de back. Van Aanholt heeft zes interlands op zijn naam staan. Zijn laatste optreden in Oranje dateert van juni 2016.