Cocu klaar voor Eredivisie-topper: 'Wij gaan nog allerlei hobbels tegenkomen'

Cocu klaar voor Eredivisie-topper: 'Wij gaan nog allerlei hobbels tegenkomen'

19-11-2017 08:13
16

Phillip Cocu vindt de wedstrijd van koploper PSV tegen nummer drie PEC Zwolle een heuse Eredivisie-topper. Dat stelt de trainer van de Eindhovenaren niet alleen op basis van de ranglijst.

Cocu vindt PEC in de huidige vorm een van de betere ploegen in de competitie. "Het is een echt team, dat elkaar goed aanvoelt", zegt hij, geciteerd door De Stentor. "PEC is veelzijdig en een eenheid, als je ze vanaf de buitenkant met elkaar bezig ziet. Er zit ook plezier in het elftal. Ze hebben niet alleen een laatste linie staan die goed is, maar ze verdedigen ook sterk als ploeg."

"Ze kunnen vooruit spelen, druk zetten en zijn ook in staat om in te zakken en er snel uit te komen. We moeten ons, met de vorm die zij hebben, voorbereiden op alle scenario's", aldus Cocu, die ook tevreden is over de vorm van zijn eigen ploeg. "Wij moeten de periode waarin we zitten, koesteren. Een soort flow kan je hebben en soms is het in een keer weg."

Cocu doet niet aan voorspellingen en wil van wedstrijd naar wedstrijd leven. Nog zeven keer winnen en PSV is kampioen? " Ik weet wel zeker dat dat niet zo is. Los daarvan, wij bekijken het per wedstrijd en blijven dat doen. Wij gaan ook nog allerlei hobbels tegenkomen en zullen die moeten overwinnen."