'Twee goals maken in de Eredivisie is nieuw voor me, ik loerde er al op'

'Twee goals maken in de Eredivisie is nieuw voor me, ik loerde er al op'

19-11-2017 09:11
2

Deroy Duarte was zaterdag de uitblinker aan de zijde van Sparta in het duel met Willem II. De aanvallende middenvelder scoorde twee keer, maar dat was niet voldoende voor een Rotterdamse zege (2-2).

"Dat is balen, maar ik had er ook twee kunnen maken terwijl we verliezen. Natuurlijk wil je winnen als je met 0-2 voor staat, maar met een punt mogen we tevreden zijn", zegt Duarte tegen Voetbal International. Hij is blij met zijn treffers. Beide keren was Robert Mühren de aangever. "Ik weet dat ik een aardig schot heb. Als een spits die ballen klaar kan leggen, dan kan ik uithalen."

"Twee goals maken in de Eredivisie is nieuw voor me, ik ben er blij mee", vervolgt Duarte. "Ik zat er al een tijdje op te loeren, het werd wel een keer tijd dat ik scoorde. Ik speel al heel mijn jeugd voor deze club, scoren in Sparta 1 is een droom. Je wilt uiteindelijk ooit belangrijk zijn voor het eerste. Ik had niet verwacht dat ik nu al zoveel zou spelen. Het gaat snel en het gaat goed. Ik hoop dat ik het vol kan houden."

Duarte speelde de wedstrijd op zijn tandvlees uit, omdat Sparta al drie keer had gewisseld. "Ik zat er behoorlijk doorheen ja, maar ik moest door", besluit de achttienjarige middenvelder.