El Khayati en invallers leiden ADO bij Eredivisie-primeur naar ruime thuiszege

19-11-2017 14:20
19

ADO Den Haag heeft de tweede thuiszege van het seizoen geboekt. Heracles Almelo kwam nog wel op voorsprong, maar moest in de tweede helft capituleren: 4-1.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Heracles, dat goed uit de startblokken kwam en binnen tien minuten ook doel trof. Een flitsende aanval kwam via Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson voor de voeten van Reuven Niemeijer, voor wie het een koud kunstje was om af te ronden: 0-1.

Lang bleef het Haagse antwoord niet uit. Melvyn Lorenzen schoot de bal na een ouderwetse scrimmage achter doelman Bram Castro: 1-1. De ADO-aanvaller kroonde zich daarmee tot de eerste Ugandees die een Eredivisie-doelpunt maakt. Het bleek niet de laatste keer dat Castro werd geklopt.

In de tweede helft liep ADO uit naar 4-1. Eerst maakte uitblinker Nasser El Khayati de 2-1 door Castro met een verdekt schot op het verkeerde been te zetten, waarna invallers Björn Johnsen en Elson Hooi hun ploeg in veilige haven schoten. Door de klinkende overwinning klimt ADO over Heracles heen naar de tiende plaats.