Wonderlijke ontsnapping PSV in Zwolle: doelpunt in allerlaatste seconde

Wonderlijke ontsnapping PSV in Zwolle: doelpunt in allerlaatste seconde

19-11-2017 16:20
180

PSV heeft zondag op miraculeuze wijze de volle buit gepakt bij PEC Zwolle. In de allerlaatste seconde schoot Nicolas Isimat-Mirin de enige treffer van de middag binnen: 0-1.

Anders dan de tussenstand (0-0) lang deed vermoeden, maakten PEC en PSV er een aantrekkelijke wedstrijd van in Zwolle. Hoofdrolspeler in de eerste helft was Jorrit Hendrix. De middenvelder van PSV kreeg vroeg in het duel geel van scheidsrechter Björn Kuipers en maakte vervolgens nog twee overtredingen. Phillip Cocu besloot hem om die reden al voor rust te wisselen.

De grootste kans in de eerste helft was voor Luuk de Jong. De inzet van de spits, die van Cocu de voorkeur kreeg boven Steven Bergwijn, werd van de lijn gehaald door PEC-middenvelder Ryan Thomas. Even later maakte uitstekend keepende Diederik Boer een gevaarlijke pass van Hendrix onschadelijk.

In de eerste fase na rust greep PEC Zwolle de bezoekers uit Eindhoven bij het nekvel en dat resulteerde in een kansenregen. Een kopbal van Philipp Sandler werd echter gestopt door doelman Jeroen Zoet en Youness Mokhtar liet tot twee keer toe in kansrijke positie na om zichzelf en PEC te belonen.

Nadat de Zwolse storm weer was gaan liggen, leek het beide ploegen niet te lukken om nog tot scoren te komen. Tóch viel het doelpunt alsnog: Isimat-Mirin schoot in de dying seconds de 0-1 binnen. PSV pakt daardoor voor de achtste keer op rij de volle buit in de Eredivisie en zet Ajax weer op acht punten achterstand.