Wereldgoal Ayoub absoluut hoogtepunt op prima middag voor winnend FC Utrecht

Wereldgoal Ayoub absoluut hoogtepunt op prima middag voor winnend FC Utrecht

19-11-2017 16:22
12

FC Utrecht heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan op de Eredivisie-ranglijst. Dankzij een ruime overwinning op Excelsior klimt de formatie van trainer Erik ten Hag naar de vijfde plek, over onder meer Feyenoord heen. Het werd in stadion Galgenwaard 3-1. 

Excelsior presteert dit seizoen uitstekend op vreemde bodem, maar het was nu niet de middag van de Rotterdammers. In Utrecht lukte er bijna niets. De thuisclub speelde overigens ook niet groots. Een vroege goal gaf de FC een steuntje in de rug. Gyrano Kerk pakte de bal af van Jurgen Mattheij en voor collega-spits Cyriel Dessers was het vervolgens een koud kunstje om te scoren. 

Na de pauze liep Utrecht verder uit. Na 56 minuten maakte Yassin Ayoub op fantastische wijze de 2-0. Met links krulde de middenvelder de bal werkelijk fantastisch in de hoek. Doelman Ögmundur Kristinsson was kansloos. Een paar minuten later was het definitief over en sluiten. Utrecht-captain Willem Janssen kopte een corner binnen.  

Onder meer Kerk en vleugelverdediger Giovanni Troupée kregen nog grote kansen om te scoren. Het was uiteindelijk Zakaria El Azzouzi die in de slotminuut de eretreffer maakte namens Excelsior. Utrecht heeft door de zege 20 punten en klimt daarmee over Excelsior, sc Heerenveen, Feyenoord en Vitesse heen. Voor Excelsior betekende het verlies in de Domstad pas de eerste uitnederlaag van het seizoen.