AZ zorgt voor witte zakdoekjes bij hekkensluiter en staat weer naast Ajax

AZ zorgt voor witte zakdoekjes bij hekkensluiter en staat weer naast Ajax

19-11-2017 18:35
45

AZ heeft zondag de twaalfde speelronde van de Eredivisie afgesloten met een moeizame zege op Roda JC. In Kerkrade werd het 0-1 voor de Alkmaarders.

De drie punten moesten van ver komen voor AZ, dat geen sterke indruk maakte tijdens het bezoek aan Roda JC. In de eerste helft kwam Guus Til nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn uithaal eindigde op de paal, Aan de andere kant kreeg Simon Gustafson een goede kans. De Feyenoord-huurling van Roda JC stuitte op doelman Marco Bizot.

Na rust zakte het niveau nog wat verder weg, maar kreeg AZ met veel pijn en moeite nog wel wat kansen. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was het uiteindelijk raak. Mats Seuntjens maakte de 0-1 met een schot in de korte hoek. Even daarvoor hielp Alireza Jahanbakhsh twee kansen om zeep.

Roda JC ging in de laatste minuten op zoek naar een gelijkmaker, maar die viel niet meer. De druk op Roda-trainer Robert Molenaar groeit daardoor nog wat verder. In de slotfase waren er de nodige witte zakdoekjes te zien in Kerkrade. AZ klimt door de 0-1 overwinning naar de tweede plaats, die wordt gedeeld met Ajax.