Zoet: 'We werden helemaal gek toen hij richting het PEC-doel sprintte'

Zoet: 'We werden helemaal gek toen hij richting het PEC-doel sprintte'

19-11-2017 19:07
53

Met enorm veel mazzel boekte PSV zondagmiddag een krappe zege op PEC Zwolle. In de 93e minuut tikte Nicolas Isimat-Mirin binnen. Doelman Jeroen Zoet vond het aanvankelijk geen goed idee dat de Franse verdediger zich in de slotseconden richting het vijandelijke doel begaf. 

"We werden helemaal gek toen Isi richting het PEC-doel sprintte bij die vrije bal van ons. We wilden de 0-0 vasthouden, dat leek het maximaal haalbare resultaat", aldus Zoet in gesprek met Metro"Dan is het niet de bedoeling dat je als verdediger mee naar voren gaat. Maar ja, hij heeft hem gemaakt dus dan mag het."

Luuk de Jong speelde een grote rol bij de winnende treffer. Diederik Boer keerde zijn kopbal, de rebound was prooi voor Isimat-Mirin. "Waarschijnlijk had Isi het gevoel dat-ie hem zou maken. Maar dit viel wel onder de noemer geluk inderdaad, want dit was tegen alle afspraken in, haha", lacht de targetman.

"We delen opnieuw een tik uit aan de concurrentie, want dit moet aardig frustrerend voor ze zijn. Maar we hebben ook wedstrijden gehad die we met groot verschil winnen. We zijn gewoon moeilijk te verslaan."

Lees ook: Wonderlijke ontsnapping PSV in Zwolle: doelpunt in allerlaatste seconde