VP's Elftal van de Week: duo's Ajax en PEC, drie scorende 'internationals'

  VP's Elftal van de Week: duo's Ajax en PEC, drie scorende 'internationals'

  maandag 20 november 2017 om 10:00

  Speelronde 12 van de Eredivisie leverde een hoop vuurwerk op, met de achtklapper van Ajax en de ultralate driepunter van PSV als hoogtepunten. PEC Zwolle is samen met Ajax hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Wat ook opvalt: de aanwezigheid van liefst vier potentiële Marokko-internationals.

  Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
  Het is tegenwoordig heerlijk om in De Kuip te keepen, zo ervaarde ook Unnerstall zaterdag. De VVV-keeper keerde zeven Feyenoord-schoten en groeide uit tot man van de avond, omdat zijn ploeg in de slotfase een punt afdwong.

  Philippe Sandler (PEC Zwolle)
  Is bezig aan een uitstekend seizoen en behoorde ook in de topper tegen PSV tot de beste spelers op het veld. Daarom is het extra zuur dat Sandler de komende weken niet in actie kan komen door een sleutelbeenbreuk.

  Nicolas Isimat-Mirin (PSV)
  De hele PSV-verdediging werd gek toen Isimat-Mirin in de slotminuut van PEC - PSV ten aanval trok. De Franse stopper kreeg gelijk: diep in blessuretijd schoot hij de verlossende 0-1 binnen uit een rebound.

  Matthijs de Ligt (Ajax)
  De Ligt is niet alleen een betrouwbare verdediger, maar ook een goede spits, zo schreef de Barça-georiënteerde krant El Mundo Deportivo zondag. Dat gaat misschien wat te ver, maar De Ligt scoorde wel mooi twee keer voor Ajax in Breda.

  Deroy Duarte (Sparta)
  In zijn tiende Eredivisie-optreden was het niet één, maar twee keer raak voor Duarte. De middenvelder is dit seizoen een vaste waarde op Het Kasteel en betaalt het vertrouwen van trainer Alex Pastoor uit.

  Donny van de Beek (Ajax)
  Een droomweek voor Van de Beek, die dinsdagavond zijn Oranje-debuut maakte en vier dagen later een hattrick maakte voor Ajax. Het is de middenvelder meer dan gegund - en er lijkt nog veel meer op komst.

  Yassin Ayoub (FC Utrecht)
  Het is voor Ayoub te hopen dat Hervé Renard, bonsdscoach van Marokko, zondag naar FC Utrecht - Excelsior heeft gekeken. Ayoub gaf een assist en zette ook zichzelf op het scoreformulier met een fraai afstandsschot.

  Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
  "Ik ga ervan uit dat ik met Marokko naar het WK ga." Was getekend, Nasser El Khayati. Aan vertrouwen geen gebrek bij de 'zaalvoetballer' van ADO, maar geef hem eens ongelijk: El Khayati is lekker bezig.

  Martin Odegaard (sc Heerenveen)
  De complimenten zijn elke week voor Odegaard, maar de talentvolle huurling van Real Madrid wist dat niet om te zetten in doelpunten en assists. Zaterdag was het eindelijk raak: hij maakte de 0-3 tegen Twente.

  Younes Namli (PEC Zwolle)
  Heerenveen lijkt wel gek dat het Namli afgelopen zomer transfervrij heeft laten gaan. Bij PEC komt de Marokkaanse Deen volledig tot wasdom. Veelzeggend: zondag creëerde hij één kans minder dan alle PSV-spelers samen.

  Mimoun Mahi (FC Groningen)
  Voor het eerst sinds zijn veelbesproken uitbarsting richting Lars Veldwijk stond Mahi in de basis bij Groningen. En dat heeft tegenstander Vitesse geweten ook. Was met een knappe volley verantwoordelijk voor de 3-2.

  Poll

  Wie was dit weekend de beste?

  (982 stemmen)

  Plaats een reactie

  Zwollenaar1 +1886
  maandag 20 november 2017 om 10:18
  Hoop dat de KNVB die *** mexicaan Lozano nog gaat schorsen. Volgens Kuipers is een duw in de rug met als gevolg een sleutelbeenbreuk dus rechtvaardig. Gekkenwerk. KNVB = maffia
  Vind ik leuk
  Korm +35523
  maandag 20 november 2017 om 13:27
  schei uit man.... die jongen valt ongelukkig. Schorsing is het niet waard
  Vind ik leuk
  thierryer +1445
  maandag 20 november 2017 om 10:23
  Goede Speler die Sandler, viel me de laatste weken al op, maar laat het nu ook zien tegen Psv. Zou niet misstaan bij de top 3.
  Vind ik leuk
  Limbo1908 +598
  maandag 20 november 2017 om 11:01
  5e week op rij dat de keeper die tegen Feyenoord speelt in het elftal van de week staat :') Zegt ook wel iets..
  Vind ik leuk
  Lucien1978 +4974
  maandag 20 november 2017 om 12:58
  Helaas is Rotterdam en Amsterdam groter dan Venlo want dit had natuurlijk der Unnerstall moeten zijn. 1 gruwelijk slechte wedstrijd van hem , maar de rest van de wedstrijden steeds de uitblinker. Beste keeper van NL
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  VP's Elftal van de Week: duo's Ajax en PEC, drie scorende 'internationals'