VP's Elftal van de Week: duo's Ajax en PEC, drie scorende 'internationals'

VP's Elftal van de Week: duo's Ajax en PEC, drie scorende 'internationals'

20-11-2017 10:00
22

Speelronde 12 van de Eredivisie leverde een hoop vuurwerk op, met de achtklapper van Ajax en de ultralate driepunter van PSV als hoogtepunten. PEC Zwolle is samen met Ajax hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Wat ook opvalt: de aanwezigheid van liefst vier potentiële Marokko-internationals.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Het is tegenwoordig heerlijk om in De Kuip te keepen, zo ervaarde ook Unnerstall zaterdag. De VVV-keeper keerde zeven Feyenoord-schoten en groeide uit tot man van de avond, omdat zijn ploeg in de slotfase een punt afdwong.

Philippe Sandler (PEC Zwolle)
Is bezig aan een uitstekend seizoen en behoorde ook in de topper tegen PSV tot de beste spelers op het veld. Daarom is het extra zuur dat Sandler de komende weken niet in actie kan komen door een sleutelbeenbreuk.

Nicolas Isimat-Mirin (PSV)
De hele PSV-verdediging werd gek toen Isimat-Mirin in de slotminuut van PEC - PSV ten aanval trok. De Franse stopper kreeg gelijk: diep in blessuretijd schoot hij de verlossende 0-1 binnen uit een rebound.

Matthijs de Ligt (Ajax)
De Ligt is niet alleen een betrouwbare verdediger, maar ook een goede spits, zo schreef de Barça-georiënteerde krant El Mundo Deportivo zondag. Dat gaat misschien wat te ver, maar De Ligt scoorde wel mooi twee keer voor Ajax in Breda.

Deroy Duarte (Sparta)
In zijn tiende Eredivisie-optreden was het niet één, maar twee keer raak voor Duarte. De middenvelder is dit seizoen een vaste waarde op Het Kasteel en betaalt het vertrouwen van trainer Alex Pastoor uit.

Donny van de Beek (Ajax)
Een droomweek voor Van de Beek, die dinsdagavond zijn Oranje-debuut maakte en vier dagen later een hattrick maakte voor Ajax. Het is de middenvelder meer dan gegund - en er lijkt nog veel meer op komst.

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Het is voor Ayoub te hopen dat Hervé Renard, bonsdscoach van Marokko, zondag naar FC Utrecht - Excelsior heeft gekeken. Ayoub gaf een assist en zette ook zichzelf op het scoreformulier met een fraai afstandsschot.

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
"Ik ga ervan uit dat ik met Marokko naar het WK ga." Was getekend, Nasser El Khayati. Aan vertrouwen geen gebrek bij de 'zaalvoetballer' van ADO, maar geef hem eens ongelijk: El Khayati is lekker bezig.

Martin Odegaard (sc Heerenveen)
De complimenten zijn elke week voor Odegaard, maar de talentvolle huurling van Real Madrid wist dat niet om te zetten in doelpunten en assists. Zaterdag was het eindelijk raak: hij maakte de 0-3 tegen Twente.

Younes Namli (PEC Zwolle)
Heerenveen lijkt wel gek dat het Namli afgelopen zomer transfervrij heeft laten gaan. Bij PEC komt de Marokkaanse Deen volledig tot wasdom. Veelzeggend: zondag creëerde hij één kans minder dan alle PSV-spelers samen.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Voor het eerst sinds zijn veelbesproken uitbarsting richting Lars Veldwijk stond Mahi in de basis bij Groningen. En dat heeft tegenstander Vitesse geweten ook. Was met een knappe volley verantwoordelijk voor de 3-2.