Feyenoorder onder vuur: In de winterstop zal er een evaluatie plaatsvinden

Feyenoorder onder vuur: "In de winterstop zal er een evaluatie plaatsvinden"

20-11-2017 08:04
32

Brad Jones is niet in zijn eentje schuldig aan de malaise bij Feyenoord. Dat stelt Ed de Goeij, die meeleeft met de doelman van de Rotterdammers.

Feyenoord morste zaterdagavond in De Kuip weer twee punten door een late gelijkmaker van VVV-Venlo. Bij de goal van VVV'er Damian van Bruggen leek Jones niet vrijuit te gaan. "Ik vind het vrij zwaar om de schuld van dit doelpunt bij Brad te leggen", aldus De Goeij als rapporteur voor De Telegraaf.

Toch laait de discussie over wie de eerste doelman van Feyenoord moet zijn weer op. Kenneth Vermeer is weer fit. De Goeij: "Ik ben natuurlijk niet degene die hierover moet beslissen, maar ik denk wel dat het belangrijk is dat spelers het vertrouwen van de trainer voelen. Dat geldt ook voor Brad. Het klopt dat hij momenteel in een mindere fase zit, maar heel Feyenoord weet het niveau van vorig jaar niet meer te halen."

Aan de andere kant begrijpt de oud-doelman ook dat Vermeer niet op de bank wil zitten. "Natuurlijk wil Kenneth graag spelen. Ik heb dat zelf bij Chelsea ook meegemaakt. Maar die concurrentiestrijd is gezond en Jones kan daar ook beter van worden. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij de nummer één is. In de winterstop zal er ongetwijfeld een evaluatie plaatsvinden. Dan moet blijken of er wel of geen wijzigingen noodzakelijk zijn."