In het kort: Pröpper belangrijk voor Brighton, Younes fit voor oefenduel

In het kort: Pröpper belangrijk voor Brighton, Younes fit voor oefenduel

20-11-2017 23:05
28

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Gelijkspel tussen Brighton en Stoke City
Davy Pröpper heeft zich maandagavond belangrijk kunnen maken voor zijn ploeg Brighton & Hove Albion. De middenvelder leverde een assist af na een fraaie actie waarin hij vier man passeerde. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Namens Brighton scoorden Pascal Gross en Jose Iszquierdo, Eric Maxim Choupo-Moting en Kurt Zouma namens Stoke. Pröpper en Erik Pieters (Stoke) speelden de volledige wedstrijd. Bruno Martins-Indi en Ibrahim Afellay bleven op de bank.

Younes weer fit voor oefenduel
Amin Younes is hersteld van zijn knieblessure. De linksbuiten is opgenomen in de selectie van Ajax voor het oefenduel met zijn oude club Borussia Mönchengladbach van dinsdag. Younes ontbrak zaterdag nog tegen NAC Breda (0-8). Trainer Marcel Keizer heeft bijna alle vaste waardes geselecteerd. Alleen André Onana en Nick Viergever krijgen rust.

Arias terug op trainingsveld PSV
PSV lijkt zondag in de uitwedstrijd tegen Excelsior weer over Santiago Arias te kunnen beschikken. De Colombiaanse rechtsback miste het treffen met PEC Zwolle van zondag wegens liesklachten. Met Derrick Luckassen als vervanger van Arias won PSV in de slotfase met 0-1. Arias verscheen maandag weer op het trainingsveld, waar hij een individueel programma afwerkte.

De Ligt tussen Hazard, Salah en Cavani
Matthijs de Ligt is door het Italiaanse sportmedium Gazzetta dello Sport opgenomen in het elftal van de week. In de wedstrijd tegen NAC (0-8) was hij twee keer trefzeker en dat levert hem een 8 op. Onder meer Eden Hazard, Mohamed Salah en Edinson Cavani wisten ook een plek in het elftal af te dwingen. 

PSV krijgt maximale steun in Amsterdam
PSV wordt in de Johan Cruijff Arena op 10 december gesteund door een vol uitvak. De Eindhovenaren melden dat alle beschikbare kaarten voor het uitvak zijn uitverkocht. 

Kuipers naar Madrid voor mooi affiche
Björn Kuipers mag van de UEFA het Champions League-duel tussen Atlético Madrid en AS Roma fluiten. Het mooie affiche tussen de Europese subtoppers begint woensdag om 20.45 uur.