Guardiola kijkt Feyenoord-wedstrijden terug en complimenteert Rotterdammers

Guardiola kijkt Feyenoord-wedstrijden terug en complimenteert Rotterdammers

20-11-2017 14:02
39

Josep Guardiola geeft dinsdag tegen Feyenoord waarschijnlijk een aantal vaste basisspelers rust. Dat liet hij doorschemeren op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met de Rotterdammers.

"Of we met een B-ploeg gaan spelen? Ik begrijp de vraag, maar dat gaan we niet doen. We hebben namelijk geen B-team", begon Guardiola tegen de aanwezige pers. "Tegen Napoli speelden we met Gündogan en Danilo en zeiden mensen 'dat is een B-ploeg', maar daar ben ik het niet mee eens."

"Je speelt pas met een B-ploeg als je die spelers ook anders behandelt. Overal waar ik werk behandel ik alle spelers hetzelfde. Misschien spelen we met spelers die frisse benen hebben, maar geen B-ploeg." Op de vraag van de NOS of Kevin De Bruyne een van de spelers is die rust krijgt, antwoordde Pep ontwijkend. "Dat weet je morgen een uurtje voor de wedstrijd."

Dat Feyenoord in een vormcrisis verkeert, maakt voor Guardiola niet uit. "Je moet Feyenoord en Gio credits geven. Hoe lang zijn ze wel geen kampioen geworden? En in de Champions League hebben ze een heel moeilijke groep. Manchester City, Shakhtar en Napoli zijn echt topteams. En in de Nederlandse competitie heb je met Ajax en PSV ook altijd zware tegenstanders."

"Maar geloof me, zondag heb ik de laatste wedstrijden van Feyenoord teruggekeken en ze spelen beter dan de resultaten laten zien. Jörgensen is een goede speler, de buitenspelers hebben ook kwaliteiten. Ik heb de wedstrijd tegen Shakhtar gezien. Daar hebben ze echt goed gespeeld en scoorden ze ook, maar kregen ze een minuut daarna een goal tegen. Shakhtar had geloof ik twee schoten en scoorde ook twee keer. Maar de manier waarop Feyenoord speelde was goed. Ik heb veel respect voor ze."