'Mijn voeten laten spreken, ik wil niet meer denken aan dingen die zijn geweest'

'Mijn voeten laten spreken, ik wil niet meer denken aan dingen die zijn geweest'

20-11-2017 15:39
10

Mimoun Mahi liet zondag met een doelpunt en een assist tegen Vitesse zijn voeten spreken. Voor de 23-jarige aanvaller van FC Groningen was het een gedenkwaardige week.

Eerst plaatste Mahi zich met Marokko voor het WK, waarna hij bij terugkeer in Groningen alle sores van zich afspeelde tijdens de 4-2 zege op Vitesse. "Ik ben blij dat ik mijn voeten heb laten spreken", zegt hij in het Dagblad van het Noorden. "We zaten in een erg moeilijke fase. Het is niet terecht dat allemaal af te wimpelen op de trainer, al is die natuurlijk eindverantwoordelijk."

"Maar als spelersgroep moet je ook je verantwoordelijkheid nemen. Ik denk dat we hebben laten zien dat we dat kunnen met deze terechte overwinning", vervolgt Mahi, die stelt dat het incident waarvoor hij een disciplinaire straf kreeg geen issue meer is. "Ik denk dat je dat ook kon zien aan de manier waarop we de doelpunten tegen Vitesse hebben gevierd met zijn allen."

Mahi wil er verder niets meer over kwijt. "Ik wil niet meer denken aan de dingen die zijn geweest. Dat is verleden tijd. Ik wil naar de volgende wedstrijd kijken. Feyenoord. Die club zit ook in een moeilijke fase. Als we met dezelfde power als team spelen tegen Feyenoord, hebben we een kans."