Bosz is superscout kwijt: 'Arsenal betaalt miljoenen aan Borussia Dortmund'

Bosz is superscout kwijt: 'Arsenal betaalt miljoenen aan Borussia Dortmund'

20-11-2017 17:25
5

Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz ziet Sven Mislintat definitief naar Arsenal vertrekken. De 45-jarige Duitser wordt hoofd scouting bij The Gunners, melden de Londenaren op de clubsite.

Mislintat begon in 2007 als scout bij Dortmund, maar maakte al snel promotie. De afgelopen negen seizoenen was hij als hoofd scouting verantwoordelijk voor de komst van spelers als Pierre-Emerick Aubameyang, Shinji Kagawa en Robert Lewandowski.

Ook had Mislintat een oog voor talent. Op zijn aanraden werden veel talenten voor een zacht prijsje binnengehaald om vervolgens voor een megabedrag te worden verkocht. Daarvan was Ousmane Dembélé het laatste voorbeeld. Het uitmuntende cv van Mislintat, heeft Arsenal overtuigd om hem naar Londen te halen. Volgens Britse media ontvangt Dortmund een vergoeding van twee miljoen.

"We zijn heel bij dat Sven ons komt versterken", reageert Arsenal-manager Arsène Wenger. "Het ontdekken en ontwikkelen van talenten is een kernonderdeel van onze filosofie en Sven heeft daar een uitstekende staat van dienst over de afgelopen jaren. We kijken ernaar uit dat hij onze scouting naar een hoger niveau gaat tillen."