Keizer verklaart opvallende wissel: 'Omdat je dan wat onvoorspelbaarder bent'

Keizer verklaart opvallende wissel: 'Omdat je dan wat onvoorspelbaarder bent'

20-11-2017 17:56
46

Ajax won zaterdagavond met liefst 0-8 bij NAC Breda, de grootste uitzege van de Amsterdammers ooit. Toch werd trainer Marcel Keizer niet met een grote grijns wakker.

"Dat nog niet zozeer, maar het geeft een goed gevoel", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Binnen de speelwijze hebben we al weer wat meer leuke dingen gezien. Dat is wel een heel belangrijke stap. Het is meer trainerstaal: de bal naar de binnenkant spelen en daarvandaan doorvoetballen, de bal snel van kant naar kant laten gaan, de achterlijn halen. Zo kun je allemaal dingen opnoemen."

Keizer dacht aanvankelijk een lastig avondje tegemoet te gaan. "NAC heeft gewonnen bij Feyenoord, dus we wisten dat we een zware avond zouden kunnen krijgen. Dat klinkt gek nu je 0-8 gewonnen hebt, maar we waren op alles voorbereid." Door de enorme voorsprong kon de coach in de tweede helft echter 'iets proberen'. Middenvelder Frenkie de Jong viel in als linksbuiten.

"Dat heeft te maken met een vierde man op het middenveld", aldus Keizer. "Ik denk dat daar voor ons nog een stap te maken is, omdat je dan wat onvoorspelbaarder bent. Maar het had ook gekund bij 0-0. Je bent dan iets vaster aan de bal, maar het betekent ook dat je zijkanten goed moeten zijn. Nu we Daley (Sinkgraven, red.) terug hebben, kan die daar goed spelen."