Bosz klaart de lucht: We hebben met elkaar gesproken en voor mij is het voorbij

Bosz klaart de lucht: "We hebben met elkaar gesproken en voor mij is het voorbij"

20-11-2017 18:27
4

Peter Bosz zegt nog altijd het volledige vertrouwen van de clubleiding te voelen bij Borussia Dortmund. De Nederlandse trainer liep afgelopen weekend voor de vijfde keer op rij averij op in de Bundesliga.

Dinsdag wacht een ontmoeting met Tottenham Hotspur in de Champions League. "Ik snap dat er onrust is", zei Bosz op de persconferentie in aanloop naar dat duel. "Dat gebeurt bij een grote club als Dortmund als er vijf duels op rij niet worden gewonnen. Maar ik voel nog altijd de steun van de mensen met wie ik werk, zowel de trainers als de mensen daarboven. Ik heb hun support."

Naast alle sportieve tegenslagen, kwam Bosz ook nog eens in aanvaring met sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang. De spits uit Gabon kwam te laat op de training, waarop hij werd geschorst. De lucht tussen de twee is inmiddels geklaard. "We hebben met elkaar gesproken en voor mij is het nu voorbij. Hij speelt morgen dan ook."

Bosz kan Aubameyang goed gebruiken om kans te blijven maken op Europese overwintering. "We willen ons laatste thuisduel dan ook winnen. Ook om deze negatieve serie te beëindigen. Dat is goed voor ons zelfvertrouwen." Overigens schreef BILD zondag dat Bosz twee duels krijgt om het vege lijf te redden.