'Newcastle United ontvangt bod van meer dan 335 miljoen euro'

'Newcastle United ontvangt bod van meer dan 335 miljoen euro'

20-11-2017 21:35
6

Newcastle United heeft een bod ontvangen van ruim 335 miljoen euro om de club over te kopen. Het bod is afkomstig van PCP Capital Partners, een groep van investeerders die geleid wordt door zakenvrouw Amanda Staveley. 

Newcastle-eigenaar Mike Ashley wil afstand doen van de club. Volgens diverse media in Engeland, waaronder Sky Sports en de BBC, is er een bod gedaan van rond de 300 miljoen pond (iets minder dan 340 miljoen euro). Staveley hoopt dat Newcastle alleen naar PCP wil luisteren en geen biedingen van andere partijen overweegt. Naar verluidt wordt er al twee maanden onderhandeld, maar is er pas sinds kort een formeel bod op tafel gelegd.

PCP bestaat dankzij eigen geld van Staveley en geld van investeerders uit het Midden-Oosten. De verwachting is dat de investeringsgroep meer kwijt gaat zijn dan de 300 miljoen pond die geboden is. PCP zou namelijk ook geld beschikbaar willen stellen om een geheel nieuwe spelersselectie samen te stellen. In 2008 legde Staveley ook de basis voor de overname van Manchester City door investeerders uit het Midden-Oosten.