Jong Ajax geeft het helemaal weg en is het even kwijt, Jong PSV wint wel

Jong Ajax geeft het helemaal weg en is het even kwijt, Jong PSV wint wel

20-11-2017 22:04
56

Jong Ajax heeft zichzelf maandagavond geblameerd door een ruime 0-2 voorsprong in de slotfase weg te geven tegen Jong AZ. In Alkmaar werd het 4-2. Jong PSV won in eigen huis van de beloftenploeg van FC Utrecht.

Jong AZ - Jong Ajax 4-2
Er leek weinig aan de hand voor Jong Ajax, maar toch ging het flink mis voor de ploeg van Michael Reiziger. In het AFAS Stadion kwamen de bezoekers uit Amsterdam na veertig minuten spelen via een fraaie knal van afstand van Noussair El Mazraoui. In de tweede helft werd de score verdubbeld dankzij Mateo Cassierra. Daarna zakte Jong Ajax in en incasseerde de ploeg maar liefst vier treffers. Jeremy Helmer zorgde voor 1-2 en even later trok Tijjani Reijnders de stand gelijk. In de slotfase maakte Mats Seuntjens de comeback van Jong AZ compleet met de 3-2.

De jarige Levi Garcia krulde in blessuretijd de 4-2 binnen. Dankzij de nederlaag heeft koploper NEC een voorsprong van vier punten op de Amsterdammers. Nummer drie Fortuna Sittard heeft met 23 punten drie punten minder dan de beloftenploeg van Ajax. NEC en Jong Ajax nemen het vrijdag tegen elkaar op.

Jong PSV - Jong FC Utrecht 2-0
Op vrij eenvoudige wijze heeft Jong PSV de punten op De Herdgang gehouden. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 van Jong FC Utrecht. De eindstand stond na 45 minuten al op het scorebord. Sam Lammers opende na 21 minuten spelen de score. De voorsprong werd door Albert Gudmundsson nog voor de rust verdubbeld. Fraai detail: de IJslander heeft nu achttien competitiegoals op zijn naam staan in evenveel wedstrijden. Jong PSV stijgt door de overwinning naar de negende plek.