'Kluivert-familie volop in belangstelling: Ajax wil verlengen, clubs willen broer'

'Kluivert-familie volop in belangstelling: Ajax wil verlengen, clubs willen broer'

21-11-2017 07:18
28

Justin Kluivert heeft een aanbieding op zak van Ajax. De Amsterdamse topclub wil graag door met de achttienjarige aanvaller, wiens contract in de zomer van 2019 afloopt. Ondertussen staat zijn broertje Ruben in de belangstelling van AZ, weet De Telegraaf. 

Justin Kluivert kan bij Ajax bijtekenen voor twee of drie jaar. De club is momenteel in gesprek met het management van de international van Jong Oranje. Op zestienjarige leeftijd ondertekende Kluivert zijn eerste profcontract. Dat mocht toen een duur hebben van maximaal drie jaar. Nu Kluivert volwassen is, kan Ajax hem langer vastleggen.

Tekent de tiener níet bij, dan is de kans groot dat Ajax hem komende zomer al verkoopt. In 2019 kan Kluivert immers gratis en voor niets verkassen. 

Ruben, het zestienjarige broertje van Justin, staat in de belangstelling van AZ. Directeur voetbalzaken Max Huiberts bevestigt dat. "Hij is uitgenodigd om stage te lopen." Ook Vitesse volgt de verrichtingen van de centrale verdediger op de voet. Ruben is de enige speler uit de voetbalfamilie die in de achterhoede speelt. Quincy (20) en Shane spelen als aanvallers bij Jong Vitesse en FC Barcelona.