Blunderende Eredivisie-doelman gaat de hele wereld over: Redelijk geslapen

Blunderende Eredivisie-doelman gaat de hele wereld over: "Redelijk geslapen"

21-11-2017 07:36
29

Jeroen Houwen is vanwege zijn optreden tegen FC Groningen een ware hit op YouTube. Het heeft alles te maken met de eigen goal van Fankaty Dabo van een meter of veertig. Houwen dacht dat hij rood zou krijgen als hij de bal aan zou raken, waardoor het leek alsof hij geen enkele moeite deed de terugspeelbal te pareren.

"Ik heb nog redelijk geslapen", zegt Houwen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk had ik me dit alles anders voorgesteld. Op zich ging het goed. Maar in het voetbal is de realiteit soms hard. Een keeper ligt altijd onder een vergrootglas. Die ene fout is onvergeeflijk. Daarop wordt een keeper afgerekend. En dat is precies wat mij nu overkomt. Er is weinig ruimte voor nuance."

Houwen was niet op de hoogte van de spelregels en gaf openlijk toe dat hij dacht dat hij rood zou krijgen. "In een flits heb ik een beslissing genomen. Ik dacht oprecht rood te zullen krijgen. Dat was verkeerd. Van die uitspraak in de media heb ik spijt. De hele situatie was nieuw voor me. Ik moet nu dus even door de kritiek heen."