Jonge Ajax-spits kan zich kronen tot topscorer aller tijden in UEFA Youth League

Jonge Ajax-spits kan zich kronen tot topscorer aller tijden in UEFA Youth League

21-11-2017 11:45
23

Kaj Sierhuis kan zichzelf dinsdag voorzien van een eervol record. De negentienjarige spits van Ajax onder 19 kan zich kronen tot topscorer aller tijden van de UEFA Youth League. 

Sierhuis wist al twaalf doelpunten te maken in al zijn Youth League-optredens. Borja Mayoral (Real Madrid) en Roberto Nunez (Atlético Madrid) hebben allebei al vijftien keer gescoord in de jeugdeditie van de Champions League. "Je weet er wel van'', zegt Sierhuis op de website van Ajax. "Maar ik ga niet de wedstrijd in met de gedachte: Ik moet het record halen. Natuurlijk, het is wel een leuk gegeven, ik heb het altijd in mijn achterhoofd zitten...''

Ook Tammy Abraham, Dominic Solanke en Jordi Mboula dingen mee om de topscorerstitel. Het grootste deel van de concurrenten van Sierhuis zijn momenteel echter al uitgeschakeld in de Youth League. Dat geldt niet voor Mboula (AS Monaco). "Jordi Mboula was vorig jaar, toen hij nog bij FC Barcelona speelde, gedeeld topscorer met mij. Hij is dit seizoen ook nog actief in de UEFA Youth League en staat op 11 doelpunten in totaal. Dus hij is ook op de goede weg om dat record te halen", aldus Sierhuis.

Dinsdagmiddag speelt Ajax om 16.00 uur in eigen huis de return tegen Legia Warschau. Het eerste duel eindigde in 1-4 voor de Amsterdammers.