'Als ik bel, heb ik zo een kaartje. Manchester City blijft een prachtclub'

'Als ik bel, heb ik zo een kaartje. Manchester City blijft een prachtclub'

21-11-2017 17:16
16

Gerard Wiekens (links op de foto) is dinsdagavond aandachtig toeschouwer tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Feyenoord. De Groninger was tussen 1997 en 2004 een gewaardeerde kracht bij The Citizens, die destijds vanuit de lagere Engelse divisies opklommen naar de Premier League.

De club deed toen in niets denken aan de steenrijke grootmacht van tegenwoordig. Wiekens en zijn ploeggenoten moesten hun eigen kleding wassen en mochten geen ballen kwijtraken tijdens de training, omdat dat te veel geld zou kosten. "Wij kregen als spelers ook toen goed betaald en reden in dikke auto's", vertelt de Groninger aan het Dagblad van het Noorden. "Maar manager Joe Royle vond dat we met beide benen op de grond moesten blijven, nu we waren gedegradeerd naar de Second Division. Daarom werden we bijvoorbeeld op een trainingskamp ook ondergebracht op een legerbasis, in plaats van in een vijfsterrenhotel."

Hoewel Manchester City sinds het vertrek van Wiekens een ongekende transformatie heeft ondergaan, zijn The Citizens de oud-verdediger nog altijd niet vergeten. "City telt nu mee in de wereld en ik vind het mooi dat ze mij nog steeds kennen. Als ik bel, heb ik zo een kaartje voor iedere wedstrijd die ik maar wil. Het blijft een prachtclub."