Feyenoord-talenten blijven overeind en koersen af op Europese overwintering

21-11-2017 17:36
8

Feyenoord O19 heeft kwalificatie voor de volgende ronde van UEFA Youth League voor het grijpen. De Rotterdamse talenten hielden Manchester City in Engeland op 0-0 en handhaven hierdoor hun tweede plek in Groep F.

Doelman Justin Bijlow, middenvelder Lutsharel Geertruida en spits Dylan Vente waren de meest bekende Feyenoord-talenten in de basisopstelling. De Rotterdammers bleven keurig overeind tegen het al geplaatste Manchester City en kregen zelfs de grootste kans van de eerste helft. Een schot van Vente eindigde echter tegen de paal.

Ook na rust had de ploeg van trainers Cor Adriaanse en Ulrich van Gobbel pech. Ditmaal was het Geertruida die een inzet tegen het aluminium zag belanden. In de slotfase kwam Feyenoord nog goed weg, maar Touaizi Zoubdi miste een grote kans nadat hij Bijlow al omspeeld had.

Dankzij het doelpuntloze gelijkspel komt Feyenoord op zes punten en loopt het uit op Napoli. De Italianen lieten zich eerder op de dag thuis verrassen door Shakhtar Donetsk. Met nog één speelronde te gaan staat Feyenoord twee punten voor op zowel Napoli (de laatste tegenstander in de groepsfase) en Shakhtar.