Heitinga 'kookt van binnen' door Ajax-talenten: Het is een zware teleurstelling

Heitinga 'kookt van binnen' door Ajax-talenten: "Het is een zware teleurstelling"

21-11-2017 20:46
8

John Heitinga, trainer van Ajax O19, is boos op zijn ploeg na de 0-2 nederlaag tegen Legia Warschau in de UEFA Youth League. Door de 1-4 zege in Warschau zijn de Amsterdamse talenten weliswaar door, maar gelukkig stemde de coach dat niet.

"Jij zegt wel gefeliciteerd, maar het is een zware teleurstelling", zegt Heitinga in gesprek met Ajax TV. De coach gaf enkele andere spelers een kans. "Maar vandaag was het gewoon ver ondermaats. Het begon al aan het begin van de wedstrijd. Als een aantal jongens denken dat ze op zeventig, tachtig procent kunnen spelen, dan word je afgestraft. Zeker Europees. Of het nu onderschatting is geweest... Ik weet het niet."

Heitinga liet zijn onvrede blijken. "Je kookt van binnen", aldus de coach. "Een wedstrijd begint met passie en de juiste instelling. Dat heb ik gemist bij mijn jongens." Heitinga zag Legia veel slimmer zijn. "Wij waren zo onrustig. In de tweede helft spelen we veel ballen die je niet mag spelen. Ook veel ballen achteruit. Er waren te veel jongens ondermaats, te onrustig. Ik ben blij dat we door zijn, maar het had ook een heel andere avond kunnen worden."