Bosz en Dortmund blijven kwakkelen en gaan onderuit, ongekende comeback Sevilla

21-11-2017 22:40
33

Het Champions League-avontuur van Peter Bosz en Borussia Dortmund zit erop. BVB wist ook zijn vijfde groepsduel niet te winnen en mag proberen zich voor de Europa League te plaatsen. Real Madrid en Besiktas kwalificeerden zich voor de achtste finales, terwijl Liverpool in tegen Sevilla een 0-3 voorsprong uit haden gaf.

Groep E
Liverpool heeft nagelaten om de tweede ronde van de Champions League te bereiken. The Reds schoten op bezoek bij Sevilla furieus uit de startblokken en stonden na een half uur met 0-3 voor. Roberto Firmino, Sadio Mané en nogmaals Firmino wisten het net te vinden. Wissam Ben Yedder bracht de spanning terug met een rake kopbal en een benutte strafschop, waarna het in de blessuretijd zelfs nog de 3-3 wist te maken. Guido Pizarro scoorde na een hoekschop en was de gevierde man in Andalusië. Het Spartak Moskou van Quincy Promes speelde eerder op de avond in de extra tijd 1-1 tegen NK Maribor, maar heeft nog altijd uitzicht op de achtste finales. De Russen staan twee punten achter Sevilla en drie achter Liverpool.

Groep G
RB Leipzig heeft nog volop kans om het Champions League-debuut op te fleuren met Europese overwintering. De nummer twee van de Bundesliga won met 1-4 op bezoek bij AS Monaco, waarmee de halve finalist van vorig seizoen uitgeschakeld is. Jemerson schoot na zes minuten de 0-1 in eigen goal, Timo Werner tilde de stand naar 0-3. Radamel Falcao leek met een rake kopbal de spanning nog enigszins terug te brengen. Het laatste woord was echter aan Naby Keita, die vlak voor rust de 1-4 binnenschoof. RB Leipzig staat door de overwinning op gelijke hoogte met FC Porto, dat eerder op de avond gelijkspeelde tegen het inmiddels geplaatste Besiktas.

Groep H
Peter Bosz en Borussia Dortmund kunnen Champions League-overwintering vergeten na een 1-2 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. De in de selectie teruggekeerde Pierre-Emerick Aubameyang zorgde nog wel voor een voorsprong, die na rust teniet werd gedaan door Harry Kane en Heung-Min Son. The Spurs waren al geplaatst en hebben inmiddels gezelschap gekregen van Real Madrid, dat met liefst 0-6 won op bezoek bij APOEL Nicosia. Luka Modric, Karim Benzema (twee doelpunten), Nacho en Cristiano Ronaldo ook twee doelpunten) verzorgden de doelpunten.