Moedig Feyenoord gaat toch ten onder in Manchester en is klaar in Europa

Moedig Feyenoord gaat toch ten onder in Manchester en is klaar in Europa

21-11-2017 22:36
81

Feyenoord heeft niet een punt uit het vuur kunnen slepen op bezoek bij Manchester City. In de slotfase zorgde Raheem Sterling voor de 1-0 voor de Engelse topclub. Feyenoord is nu definitief uitgeschakeld voor een vervolg in Europa. 

Feyenoord, dat zonder Nicolai Jörgensen, Bart Nieuwkoop en Jeremiah St. Juste begon, hield de gehele wedstrijd knap stand in Manchester. De Rotterdammers verdedigden knap en gaven weliswaar een aantal kansjes weg, maar kwamen lang niet echt in gevaar. Zelf kon Feyenoord ook voor wat dreiging zorgen. In de eerste helft waren er mogelijkheden voor Sam Larsson en Steven Berghuis.

Na rust bleef Feyenoord ogenschijnlijk overtuigend overeind - Yaya Touré was wel dichtbij een City-treffer - en kreeg het zelfs de grootste kans van de wedstrijd. Tonny Vilhena werd over de rechterflank in de diepte gestuurd en vond Larsson, die Berghuis met een fraai wipje voor de goal zette. Ederson redde echter op het keiharde schot van de buitenspeler. Even later leek Berghuis opnieuw door te breken, maar kon City aan de noodrem trekken.

Feyenoord was slechts een paar minuten verwijderd van zijn eerste punt in dit Champions League-seizoen, maar stond uiteindelijk toch met lege handen. Een geweldige pass van Ilkay Gündogan werd fraai afgerond door Raheem Sterling: 1-0.

Door de nederlaag in Manchester en de zege van Napoli op Shakhtar Donetsk is ook een vervolg in de Europa League buiten bereik voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. De Italianen wonnen met 3-0 door een geweldige goal van Lorenzo Insigne en treffers van Piotr Zielinski en Dries Mertens. Manchester City is in de groep al zeker van de koppositie. Napoli staat derde met zes punten en Shakhtar heeft negen punten.