Zes Feyenoord-conclusies: wachten op Vermeer, Larsson en Legioen indrukwekkend

Zes Feyenoord-conclusies: wachten op Vermeer, Larsson en Legioen indrukwekkend

21-11-2017 22:50
36

Het Europese avontuur zit erop voor Feyenoord na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Manchester City. De Engelse topclub trok dankzij een laat doelpunt van Raheem Sterling toch nog aan het langste eind. De wedstrijd in het Etihad Stadium roept gemengde gevoelens op. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na de zure Feyenoord-avond!

Eindelijk Nederlandse trots
We hebben er dit seizoen héél lang op moeten wachten, maar eindelijk groeit er een gevoel van trots bij het Nederlandse voetbalpubliek. Feyenoord was dicht bij een gelijkspel in Manchester en kreeg zelfs kansen op de overwinning, maar het mocht niet zo zijn. De Nederlandse formatie kan met opgeheven hoofd op het vliegtuig stappen.

Waar blijft Vermeer?
Het is een understatement om te zeggen dat het nog niet bepaald het seizoen van Brad Jones is. De Feyenoord-doelman, die vorig seizoen vaak imponeerde, was dinsdag met name voor rust onzeker en onrustig. Met Kenneth Vermeer heeft Giovanni van Bronckhorst een waardige reservedoelman. Het wordt tijd dat Vermeer de kans krijgt onder de lat.

Luisterrijke Larsson
Sam Larsson werd als grote zomeraankoop met veel bombarie naar De Kuip gehaald en die status begint hij langzaam waar te maken. Samba Sam was ook tegen City fel, de Zweed speelde met lef en dat pakte goed uit. Feyenoord gaat nog veel plezier beleven aan de buitenspeler.

Beroerde Boëtius
Nicolai Jörgensen kon niet starten en dus begon Jean-Paul Boëtius als centrumspits. Geen gelukkige keuze, zo bleek. Er lukte héél weinig bij Boëtius, waardoor hij ook in de omschakeling niet van waarde kon zijn voor zijn ploeg. Hij kampt al langer met een vormcrisis, dus het is te makkelijk om naar de positiewissel te wijzen.

Legioen maakt indruk
Het Legioen wordt dit seizoen niet verwend en was regelmatig kritisch op de eigen ploeg. Veelal terecht, maar echt motiverend zal het niet gewerkt hebben. Dat was dinsdag anders. Zowel voor als tijdens de wedstrijd liet de Feyenoord-aanhang in Manchester zich van zijn beste kant zien. Na de late 1-0 klonk dan ook het Rotterdamse clublied vanuit het uitvak. Mooi.

Over en sluiten
Na vijf groepswedstrijden in de Champions League is de doelstelling, overwinteren in Europa, definitief niet behaald. Een echte verrassing is het niet, maar dat het nú al klaar is – vooral door het slechte begin van de campagne in het miljoenenbal – is toch een teleurstelling.

(Emile van de Sande / VoetbalPrimeur)