Spelersrapport: Van Beek en Larsson ijzersterk, Jones en aanvaller onder de maat

Spelersrapport: Van Beek en Larsson ijzersterk, Jones en aanvaller onder de maat

21-11-2017 22:54
21

Feyenoord leek op weg naar zijn eerste punt in de Champions League, maar een late tegentreffer gooide roet in het eten. Een aantal Feyenoorders blonk uit tegen Manchester City, maar er was ook een enkele dissonant.

Brad Jones – 4,5: Wat is er toch aan de hand met Jones? De Australiër oogde onzeker en weifelend. In de tweede helft ging het iets beter (ondanks de tegengoal) , maar de keepersdiscussie zal voorlopig niet gaan liggen.

Kevin Diks – 6: Heeft al veel kritiek over zich heen gehad, maar in het Etihad Stadium deed Diks het verdienstelijk. De rechtsback mag soms iets korter op zijn tegenstander zitten, maar hij had geen echte slippertjes.

Sven van Beek – 7,5: Razendknap hoe Van Beek zich na zo'n lange absentie meteen weer profileert. De centrale verdediger had enkele zeer goede intercepties en was een rots in de branding. Interessant om te zien wat er gebeurt als Botteghin weer fit is.

Renato Tapia – 6,5: Dat Feyenoord niet bang was, toonde Tapia direct met een actie door het midden. De Peruviaan bleef keurig overeind. Tot de slotminuten dan, toen hij zich in de luren liet leggen door doelpuntenmaker Raheem Sterling.

Ridgeciano Haps – 7: Gifkikkertje Haps speelde opnieuw een ijzersterke wedstrijd. De komst van de linksback blijkt een schot in de roos. De aanvallers van City kwamen er niet langs.

Sofyan Amrabat – 6,5: Stond fysiek meer dan zijn mannetje. Amrabat had voor niemand ontzag en vocht fraaie duels uit. Het is wel een wonder te noemen dat hij niet tegen een gele kaart aanliep.

Jens Toornstra – 5,5: Probeerde de aanvallers een paar keer de diepte in te sturen, maar de finesse ontbrak. Toornstra liep net iets te vaak verloren rond op het middenveld.

Tonny Vilhena – 6: Vilhena was weer in zijn element: bikkelen op het middenveld. De kuitenbijter van Feyenoord verliest wel eens zijn mannetje uit het oog, maar zeker geen onaardige prestatie.

Steven Berghuis – 5: Hij had de Feyenoord-avond zo veel mooier kunnen maken. Berghuis kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar kreeg de bal niet in het doel. Geen al te best optreden van de Oranje-international.

Jean-Paul Boëtius – 4: Het lijden duurde bijna zeventig minuten, voordat hij werd afgelost door de niet fitte Nicolai Jörgensen. De gelegenheidsspits leed veel balverlies en kwam niet in het stuk voor.

Sam Larsson – 7,5: De beste Feyenoord-aanvaller in Engeland. De Zweed liet zich zien met knappe acties en passes. Zo schonk hij Berghuis de enorme mogelijkheid twintig minuten voor tijd.


Invallers

Nicolai Jörgensen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Bart Nieuwkoop – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Bilal Basacikoglu – x: Speelde te kort voor een beoordeling.