'Van mijn EK-premie kon ik net een weekje op vakantie naar Spanje'

'Van mijn EK-premie kon ik net een weekje op vakantie naar Spanje'

22-11-2017 08:30
26

Vivianne Miedema heeft in het Algemeen Dagblad gereageerd op haar geruchtmakende interview met The Guardian. De Drentse spits van de Oranje-dames pleitte voor een gelijkwaardiger inkomstenverdeling tussen de mannen en de vrouwen van het Nederlands elftal.

Het kwam Miedema op een uitbrander van Johan Derksen te staan. De 21-jarige Arsenal-spits nuanceert haar eigen uitlatingen. "Ik snap ook wel dat wij niet hetzelfde krijgen als de mannen. Dat is nog altijd een compleet andere wereld. Mijn punt is: na de prestaties op het EK verdienen wij een veel betere regeling dan die er voor het EK lag. Daar zijn wij nu hard mee bezig. De sport en de populariteit groeit. Dat moeten we terugzien in de waardering van de bond."

"We willen er het liefst snel uitkomen, maar een goede deal gaat voor een snelle deal", vervolgt Miedema haar verhaal. De spits benadrukt echter dat een hogere financiële beloning broodnodig is voor de voetballende vrouwen. "Ik zie overal grote bedragen voorbijkomen die wij voor de winst van het EK hebben gekregen, maar daar is niet veel van waar. Hoeveel wel? Dat ga ik niet zeggen, maar je kunt er ongeveer een week voor op vakantie naar Spanje.''

Lees ook: Roep om Oranje-geld: 'Wij zijn kampioen, mannen hebben zich niet eens geplaatst'