FC Twente en Verbeek peinzen over toekomst van back: 'Dan krijg je nooit zoveel'

FC Twente en Verbeek peinzen over toekomst van back: 'Dan krijg je nooit zoveel'

22-11-2017 10:57
17

De kans bestaat dat FC Twente in januari afscheid neemt van Hidde ter Avest. Het contract van de verdediger loopt in de zomer af en Twente kan het zich eigenlijk niet veroorloven om Ter Avest (20) transfervrij te laten vertrekken. 

Ter Avest debuteerde in 2014 in de Grolsch Veste. Inmiddels heeft hij 85 officiële duels voor de club op zijn naam staan. Gertjan Verbeek vraagt zich in Voetbal International hardop af of een gedwongen verkoop in januari de verstandigste oplossing is. 

"Bij een gedwongen verkoop van je huis krijg je ook nooit zoveel als wanneer je rustig kunt afwachten en kijken wat de gek ervoor geeft", zegt hij. Verbeek is naast trainer ook technisch manager van de Eredivisie-club. Hij heeft duidelijke afspraken gemaakt met directeur Jan van Halst. 

"Ik praat niet met zaakwaarnemers, ik praat niet over contracten, hoef ook niet te weten wat erin staat. Mijn job is puur voetbalinhoudelijk. Is een speler goed genoeg of niet? Jan discussieert daarover met mij en financieel directeur Erik Velderman kijkt vervolgens of alles haalbaar is."