PSV-aanvaller 'geschokt' door eigen data: Was voor mij wel een eyeopener

PSV-aanvaller 'geschokt' door eigen data: "Was voor mij wel een eyeopener"

22-11-2017 11:14
26

Albert Gudmundsson vindt het soms best lastig om geduldig te blijven bij PSV. De IJslandse aanvaller wilde zich afgelopen seizoen dolgraag bewijzen in het eerste elftal. Trainer Phillip Cocu gunde de jongeling echter geen speelminuten. 

"Geduldig zijn, dat is voor een talent echt heel moeilijk. Vorig seizoen scoorde ik achttien keer voor Jong PSV, toch werden voor dit seizoen drie andere talenten wel aan de selectie toegevoegd en ik niet. Zulke momenten zijn zwaar. Er wordt meer van je gevraagd dan alleen doelpunten. Wat er beter moet? Vooral het omschakelen, het meeverdedigen kan beter. Alles kan bij mij wel wat stabieler", aldus Gudmundsson in Voetbal International. 

"Tegenwoordig wordt alles gemeten en die datagegevens kunnen behoorlijk confronterend zijn", vervolgt hij. "Ik was wel een beetje geschokt toen ik mijn data en die van de spelers van het eerste zag. Vooral op conditioneel niveau, dat was voor mij wel een eyeopener. Ik voel dat ik er nu dicht tegenaan zit."

"Heel veel trainers van PSV hebben in de internationale top gespeeld. Er was een moment dat ze in mijn schoenen stonden, ze weten dus heel goed waar ze over praten. Ik vertrouw hen, maar soms wil ik dat het sneller gaat."