Talenten uit Mexico die interessant zijn voor Eredivisie-topclubs: 'Messi-hype'

Talenten uit Mexico die interessant zijn voor Eredivisie-topclubs: 'Messi-hype'

22-11-2017 12:10
23

De komst van Hirving Lozano is een schot in de roos voor PSV gebleken en dus luidt de vraag: lopen er nog meer goede spelers rond in Mexico waar de Eredivisie-topclubs naar moeten kijken? VoetbalPrimeur zet acht interessante spelers, talenten en iets oudere kandidaten, op een rij.

Jesús Daniel Gallardo (Pumas UNAM)
Te beginnen met de oudste van de acht: de 23-jarige Jesús Daniel Gallardo. De international timmert de laatste twee seizoenen hard aan de weg bij Pumas UNAM, waar de linkspoot als middenvelder én als buitenspeler kan spelen. Vanwege zijn steeds betere spel richting afgelopen zomer kreeg hij een plek in de selectie van Mexico voor de Confederations Cup. Gallardo staat inmiddels op achttien interlands.

Oberlin Pineda (Chivas)
Pineda was er net als Gallardo bij op de Confederations Cup en wordt net als Lozano - voor diens transfer naar PSV - in verband gebracht mt Manchester City. Ook FC Porto zou de 21-jarige middenvelder van Chivas nauwlettend in de gaten houden. Oberlin is een spelmaker met veel snelheid in zijn spel én denken en is sinds zijn komst naar de grote club Chivas begin 2016 direct een vaste waarde daar. Pineda wordt gevolgd door grote clubs, maar dat werd Lozano ook voordat hij koos voor de Eredivisie.

Erick Gutierrez (Pachuca)
Gutierrez speelt bij de oude club van Lozano en in Mexico wordt al weken druk geschreven over de interesse van PSV in de 21-jarige middenvelder. Na het vertrek van 'Chucky' bij Pachuca is Gutierrez de grote man en ook hij maakt deel uit van de Mexicaanse nationale ploeg en voorheen tevens de Olympische ploeg.

Lees ook: Mogelijk nieuwe 'Lozano-deal' PSV: eerder getipt aan Ajax, 4 goals in 25 minuten

Diego Lainez (Club América)
We vervolgen de lijst nu met de jongere talenten die zich nog niet over een langere periode bewezen hebben, maar wel een geweldige potentie hebben. Diego Lainez is op dit moment misschien wel het grootste talent van Mexico. Pas zeventien jaar en een ware hype in de Liga MX. Bij zijn debuut tegen Santos gaf hij twee assists en scoorde hij meteen. Lainez speelt als aanvallende middenvelder of aanvaller, is klein maar ontzettend behendig en wordt, zoals wel meer spelers, vergeleken met Lionel Messi.

Carlos Vargas (Club América)
Een teamgenoot van Lainez bij Club América en ook nog jong: pas achttien jaar. Vargas is een linksback - die ook als centrale verdediger uit de voeten kan - en was een vaste basisspeler bij Tijuana alvorens hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Club América. Daar wisselt hij basisplaatsen af met invalbeurten.

Cesar Montes (Monterrey)
Cesar Montes (20) hoort ook bij de absolute toptalenten in Mexico van dit moment en wordt getipt als een van de eerste spelers om naar Europa te trekken. Montes maakte al deel uit van de Gold Cup-selectie van Mexico en werd reeds in verband gebracht met Sporting Portugal. Zijn trap is fantastisch en fysiek is hij met zijn 1 meter 92 ook moeilijk te kloppen.

Edson Alvarez (Club América)
Ook van Alvarez (20) wordt verwacht dat hij snel de oversteek naar Europa maakt. De centrale verdediger annex middenvelder maakt ook al deel uit van de nationale ploeg van Mexico en oogt bijzonder ervaren, ondanks zijn jonge leeftijd. Net als Vargas en Lainez maakt Alvarez deel uit van het bijzonder talentvolle Club America.

Erick Aguirre (Pachuca)
De laatste in de lijst is Erick Aguirre, speler van Pachuca. Daar kan hij uit de voeten als rechtsback en als centrale defensieve middenvelder. Bij Pachuca speelt de twintigjarige Aguirre echter vooral als rechtsback. De oud-speler van Club Monarcas is een moderne opkomende vleugelverdediger met veel snelheid en loopvermogen.